Χριστούγεννα τον Απρίλιο

“Μα τα Χριστούγεννα έχουν περάσει προ πολλού! Εδώ έχει περάσει και το Πάσχα, τι μας λες τώρα;” θα μου πείτε, και δε θα έχετε κι άδικο. Κι όμως, υπάρχει λόγος για το λογοπαίγνιο του τίτλου. Για όσους δεν το έχουν “πιάσει” ακόμα, ρίξτε μια ματιά εδώ και θα καταλάβετε…

Πηγή εικόνας: http://noela-world.blogspot.gr/

Πηγή εικόνας: http://noela-world.blogspot.gr/

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Το Τραγούδι του Χρόνου” βρίσκεται ανάμεσά μας! Συγγραφέας, αλλά και εκδότης του αυτή τη φορά, ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, Έλληνας συγγραφέας, αφιερωμένος στη λογοτεχνία του Φανταστικού, αλλά και καλός μου φίλος. “Το Ρολόι του Κόσμου” λοιπόν, όπως λέγεται η νέα άφιξη που ενισχύει και εμπλουτίζει τη μυθοπλασία των Χριστουγέννων, μου κράτησε παρέα ένα μεγάλο μέρος του Απριλίου – εξ’ ου και ο τίτλος της παρούσας ανάρτησης, πέρα από τη συνέχεια του λογοπαιγνίου της ανάρτησης για το πρώτο βιβλίο.

Για την έκδοση

Πολύ προσεγμένη, χωρίς επαγγελματικές γνώσεις μεν, αλλά πλασμένη με άπλετο μεράκι. Φροντισμένη σελιδοποίηση, ωραία γραμματοσειρά, παραμυθένιο εξώφυλλο. Το τελευταίο το βλέπετε και μόνοι σας.

Για την ιστορία

Μπορεί να μην ξεκινάει τόσο δυνατά όσο συνεχίζει, αλλά η ιστορία αυτού του βιβλίου απεικονίζει – καλύτερα ακόμα κι απ’ το προηγούμενο – ολόκληρη την αλληλουχία των Χριστουγέννων. Τα προεόρτια που μας φέρνουν αδημονία, την κυρίως εορτή που μας μεταφέρει σε έναν χωροχρόνο διαφορετικό από αυτόν της καθημερινότητάς μας, τα μεθεόρτια που συνοδεύονται πάντοτε από μελαγχολία κι από ένα αδιόρατο κενό που κάνει μέρες να κλείσει.

Ειρήνη και πόλεμος, ηρεμία και αγωνία, νηνεμία και περιπέτεια, εναλλάσσονται μεταξύ τους σ’ ένα καλοδουλεμένο υφαντό που λέγεται “Το Ρολόι του Κόσμου”. Οι ήρωές μας αποκτούν ακόμα περισσότερο βάθος, πληγώνουν και πληγώνονται, κυνηγούν και κυνηγιούνται, όχι σ’ ένα αθώο παιχνίδι Χιονοπόλεμου, αλλά σ’ έναν πόλεμο που θα καθορίσει τους ίδιους, αλλά και το μέλλον της ίδιας της Νοέλα.

Η γεύση του τέλους μπορεί να είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτή του πρώτου βιβλίου, αλλά δεν παύει να σε κάνει να θες να διαβάσεις παρακάτω. Ήδη πιάνω τον εαυτό μου να αναπολεί την ιστορία, να θέλει να μάθει τι γίνεται στη συνέχεια. Αν το διαβάσετε κι εσείς, θα με καταλάβετε.

Αντίτυπο του βιβλίου “Το Ρολόι του Κόσμου” μπορείτε να αποκτήσετε είτε μέσω του lulu.com, είτε από τον ίδιο τον συγγραφέα κατόπιν συνεννόησης με τον ίδιο.

Κλείνοντας, μια πολύ, πολύ ευχάριστη έκπληξη που με περίμενε στο τέλος του βιβλίου, στις ευχαριστίες, ήταν η αναγραφή του ονόματός μου στην αντίστοιχη λίστα. Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, και ο λόγος που το ένιωσα ακόμα πιο δυνατό ήταν που μοιράστηκα αυτή την υπέροχη στιγμή με τον πιο κατάλληλο άνθρωπο, τον Πρίγκιπά μου.

Σας ευχαριστώ και τους δύο γι’ αυτό! Και… Γιώργο, μη σταματήσεις ποτέ να γράφεις!

Leave a comment